Amazonica geopend!

Zaterdag 27 april 2013 is het Amazonica, het nieuwe tropische vlinderparadijs in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, officieel geopend voor de leden van vereniging Vrienden van Blijdorp. Op het plein van de hoofdingang werden we verrast door een drietal mensen die op zeer hoge stelten liepen met fel gekleurde gewaden en zich als vlinders bewogen.

Onder muzikale begeleiding van een man die op de tamtam slaat werd het optreden een zeer mooie show. Hier onder een korte video met geluid…

Amazonica is het Jubileumgeschenk van de Vrienden van Blijdorp aan de Diergaarde, die dit jaar vijftig jaar bestaan. Voorafgaand was er een ledenvergadering voor de leden van de Vrienden van Blijdorp. Wij waren voor het eerst aanwezig op de vergadering en het was een ongedwongen, gezellige sfeer waar we veel hebben vernomen wat er in het afgelopen jaar is gebeurt en nog gaat gebeuren in Blijdorp. 

Drie koninginnen, bekend van het Zomercarnaval, liepen in een optocht van honderden Vrienden van Blijdorp naar Amazonica. De opening is verricht door directeur Marc Damen van Blijdorp. Samen met de voorzitter Marcel Kreuger van Vrienden van Blijdorp, lieten ze symbolisch tientallen kleurige vlinders in het Amazonica los om hun plek te vinden tussen het weelderige groen.

Foto is gemaakt door de Blijdorp fotograaf Rob Doolaard.

Na de officiële opening gingen de deuren open van het Amazonica en betraden wij het immense  gebouw waar een tropische temperatuur hangt van gemiddeld 28 graden. We kregen een flesje frisdrank en je kon een vlinderkaart mee naar binnen nemen. Daarop zijn de vlinders te zien met hun benamingen. Deze kaart dient wel weer ingeleverd te worden bij vertrek.

Het is een weelde van tropische bomen en bloemen, de vijvers waar ook de piranha’s zullen zwemmen, waren nu nog niet aanwezig. De hele entourage geeft je een gevoel alsof je echt in de Amazone bent. Dit zal straks nog verder uitgroeien en zullen er grote hagedissen, gifkikkers, rivierschildpadden, enkele vogels en niet te vergeten de anaconda’s te zien zijn.

De beplanting moet nog gaan uitgroeien. Zo is er voor de Bromelia’s een speciale kweekkas. Wanneer dit na verloop van tijd volgroeid is zullen de bewoners van die paradijs het steeds meer naar hun zin krijgen.