Zilverrug gorilla Bokito (opnieuw vader)

 

Update: In diergaarde Blijdorp Rotterdam is op 24 april 2015 de familie uitgebreid met een gorillajong. Tamani is de moeder en dit is haar zesde jong. Het pasgeboren jong is een mannetje en hij heet Thabo. In Afrika betekent dit ‘vreugde’. De vader van alle jongen is de bekende Bokito. Zijn familieclan bestaat nu uit drie vrouwen, vijf dochters, twee zonen en een aangenomen zoon.

De ontzettende grote gespierde zilverrug gorilla van 180 kilo genaamd; Bokito! De 17 jarige gorilla was vaak niet te zien maar vandaag was hij buiten en kwam naar het gedeelte waar we achter de glazen wand  in het grote buitenverblijf konden kijken.

Met mijn camera in de aanslag en op scherp, en daar kwam hij… wat een enorm groot gevaarte is Bokito en wat kan hij boos kijken. Hij ging er eens goed voor zitten en dan moet je snel zijn voordat hij weer de benen neemt. Bokito, die een kracht heeft van zeven volwassen mannen, wil je niet kwaad zien worden.

Dat bleek op 18 mei 2007 waar wekelijks een vrouw hem kwam bezoeken. Zij hield hem steeds een spiegeltje voor en dat moet je nooit doen bij een gorilla. Ze wilde hem observeren en contact maken. Een bezoekster vertelde dat ze haar daar op had aangesproken. Ook was zij diverse keren gewaarschuwd door verzorgers van Blijdorp om dit niet te doen.

Bokito was over het water gesprongen en pikte juist die vrouw eruit die hem steeds had getreiterd in zijn eigen kooi. Sleurde haar meters mee en heeft haar 126 keer gebeten. Vervolgens rende hij dwars door de glazen ruiten van het nabijgelegen restaurant Oewanja Lodge nadat enkele mannen nog de deuren dicht probeerden te houden.

Daarna verschuilde Bokito zich in een gebouwtje bij de speeltuin, waar hij uiteindelijk rond kwart voor vier werd overmeesterd met een verdovingspistool.

Ook waren er opnames gemaakt waar zij op te zien was en hem maar aan bleef kijken. Dat is zelfs in het nieuws gekomen en de beelden zijn ook getoond. Deze vrouw heeft dus willens en wetens de gorilla gepest en heeft wat mij betreft dus ook geen recht op schadevergoeding. Het is namelijk de verantwoordelijkheid van de bezoeker zelf om dieren respectvol te behandelen.

De aangevallen vrouw was opgenomen met zeer ernstige verwondingen en ik weet niet of Bokito haar ook in het ziekenhuis heeft bezocht om háár een spiegeltjes vóór te houden.

Tip voor de bezoekers: Kijk nooit een gorilla recht in de ogen, hij ziet dat als intimidatie!

 


Geef een reactie

comments-bottom

Featured Photos

Amoerpanter Posted by author icon Sylvana 29-08-2017 | no responses
Zilverrug gorilla Bo... Posted by author icon Sylvana 16-06-2013 | no responses
Kleine panda Posted by author icon Sylvana 07-04-2013 | 2 responses

Random Photos

Amazonica Dome Posted by author icon Sylvana 12-04-2013 | no responses
Cruiseschip ms Queen... Posted by author icon Sylvana 17-12-2012 | no responses
Stokstaartje Posted by author icon Sylvana 05-12-2012 | no responses

Top Rated

Aziatische Leeuw Posted by author icon Sylvana
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...
Lashe close up Posted by author icon Sylvana
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...
Californische zeelee... Posted by author icon Sylvana
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...